hyperparatyreoidism

Hyperparathyroidism är över aktivitet av paratyroidkörtlarna som ett resultat av överdriven produktion av PTH eller paratyroidhormon. Parathyroidhormonet övervakar fosfor- och kalciumnivåer och arbetar med att upprätthålla dessa nivåer. Över aktivitet hos en eller flera av parathyroidkörtlarna gör hög nivå av kalcium och låg fosfornivå i blodet. Hyperparathyroidism förklarades först och skötts av Fuller Albright vid Massachusetts General Hospital i år, som arbetade vid Mallinckrodt General Clinical Research Center. Det registrerade mest primitiva fallet upptäcktes i en kadaver från den tidiga neolitiska kyrkogården i sydvästra Tyskland.

Primär hyperparathyroidism uppstår på grund av en hyperfunktion hos parathyroidkörtlarna själva. Det förekommer överkänslighet av PTH på grund av hyperplasi, adenom eller sällan, karcinom hos parathyroidkörtlarna. Sekundär hyperparathyroidism uppstår på grund av reaktionen av paratyroidkörtlarna till en hypokalcemi som orsakas av annan än en parathyroidpatologi, till exempel kronisk njursvikt. Tertiär hyperparathyroidism är ett tillstånd av överdriven sekretion av parathyroidhormon eller PTH efter en långvarig sekundär hyperparathyroidism och leder till hyperkalcemi.
Några av tecken och symtom på hyperparathyroidism är som:

Asymptomatisk hyperparathyroidism: De flesta patienter som uppvisar hyperparathyroidism har inga tecken eller symtom, med diagnos gjord vid ytterligare undersökning efter en chans att finna hyperkalcemi. Det är konstaterat att en majoritet av patienterna kommer att rapportera att de upplever en bättre känsla efter att ha behandlats för hyperparathyroidism.

Symtomatisk hyperparathyroidism: I det här fallet visar patienterna vissa symptom, de är i allmänhet kopplade till konsekvenserna av en ökning av kalciumnivån. Eftersom kalcium är kopplat till transsynaptisk kommunikation i vårt nervsystem, har ökningen av kalciumnivån i blod en direkt inverkan på nervsystemet. Om alla symptom på parathyroid sjukdom är neurologiska i deras ursprung. Vanligt symptom inkluderar trötthet och trötthet. De vanligaste symptomen är minnesproblem, förlust av energi, problem med koncentration, depression och sömnproblem. Andra uttryck för hyperparathyroidism involverar huvudsakligen njurarna och skelettsystemet.
Alla patienter kommer att få symptom om deras kalciumnivå är hög och lämpliga frågor ställs. Avlägsnande av parathyroid tumören kommer att eliminera symtomen hos vissa patienter inom flera veckor eller dagar. Det förändras i livet när paratyroid tumören avlägsnas.
Kort sagt är symtomen på hyperparathyroidism ben, groans, moans, stenar och psykiatriska övertoner. Programvaran du behöver är:

Moans – Det innehåller olika klagomål från individer som inte mår bra
Groans – Det gäller buksmärta, gastroesofageal reflux)
Stenar – Stenar i njuren vilket resulterar i enorm smärta
Ben – Smärta i benen
Psykiatriska övertoner – Känslan av trötthet, letargi, depression och minnesproblem.
Det finns olika sätt att förhindra hyperparathyroidism. Att göra regelbunden, huvudsakligen styrka och vikt träning är till stor hjälp. Detta bidrar till att minska förlusten av ben och hjälper till vid konstruktion av starkare ben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *